ελενη γουγουτσα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε κλασικό μπαλέτο σε ηλικία 6 ετών.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος καθηγητών χορού της επαγγελματικής σχολής χορού Καφαντάρη.

Eleni Gougoutsa

Παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Γερμανία το 2004-2005 στο τμήμα Profi-Training (επαγγελματικό) του ‘Tanzhaus NRW’ – Düsseldorf  και στο αντίστοιχο τμήμα του PACT Zollverein – Essen.
Εισηγητές (μεταξύ άλλων): Vera Sander, Gabrielle Steiger, Felix Ruckert, Uta Sander, Volkhard Guist, Etsuko Akiya, Erika Winkler, Lorn McDouglal, Yuko Ueshima.
Σεμινάρια κλασικού μπαλέτου με τους  Edwin Mota, Jocelyn Alizard, Teresa Ranieri.
Στη Ελλάδα παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με τους: L. Rice (φεστιβάλ Καλαμάτας), Κ. Μίχο, Μ. Ναλμπάντη, Α. Καζούρη, Α. Στελλάτου, Α. Βάχλα και σεμινάρια κλασσικού χορού και ρεπερτορίου με τους Τ. Ιβάνοβα, Α. Μπογκόεβα.
Κατά τη διαμονή της στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου χορού και μπαλέτου στις σχολές Fix dance studio, Dance cultural center, Σχολή χορού Μοριάνοβα, δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους.
Παρακολούθησε μαθήματα Hip Hop στη σχολή του Π. Μεταξόπουλου, σεμινάρια Hip Hop & Reggaeton (GR.A.F.T.S.), μαθήματα oriental στη σχολή Gadala και μαθήματα yoga στα στούντιο Sadhana και Armonia.
Από το 2010 που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με τους Ν. Δίπλα, Κ. Γεράρδο, Ε. Μαλκότση, Μ. Μανωλιάδη, Baris Mihci, Eddie Lame, P. Blackman, L.Vanhulle, Γ. Καρούνη, Δ. Τριαντάκη, Γ. Γιαπλέ, Χ. Μπαδέκα, Ρ. Φόβου, σεμινάριο βιωματικής ανατομίας με την Α. Παπαδαμάκη, σεμινάριο φωνητικής με την Β. Μαυρίδου, καθώς και μαθήματα κλασικού μπαλέτου με τους Ε. Πέτροβα, Μ. Μηλιοπούλου και Μ. Καφαντάρη.

Δίδαξε σε σχολές χορού της Αθήνας (Dancemotion, studio Καράβαλη).

Χόρεψε σε πολλά θέατρα της Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής, Κρατικό, Βασιλικό, Άνετον), καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις, δρώμενα και παραγωγές σε Αθήνα και Γερμανία.

Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη σχολή θεάτρου Θυμέλη και στο studio Νέες Μορφές.
Μιλάει αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά και ρωσικά.

Τον Οκτώβριο του 2013 ίδρυσε την ομάδα σύγχρονου χορού Sσvem-a, στην οποία χορογραφεί και χορεύει. Η ομάδα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τέσσερις παραγωγές: Diver.city (2014), Mon(a)xia (2015), Mud-ness (2016) και Ένα Ταξίδι (2017), τα οποία παρουσιάστηκαν σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Η ομάδα συνεχίζει την πορεία της και ετοιμάζει τη νέα της παραγωγή Όσο μπορείς για τον Οκτώβριο του 2019.

Η μεγάλη της αγάπη για τον χορό και τη διδασκαλία την οδήγησε να δημιουργήσει τη δική της σχολή χορού τον Σεπτέμβριο του 2010 στον Τρίλοφο, τον τόπο καταγωγής της, θέλοντας να μοιραστεί τις χορευτικές της γνώσεις και εμπειρίες με τους μαθητές της.
Παράλληλα με τις διδασκαλίες στη σχολή της, παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού σε διάφορες σχολές της Ελλάδας και συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού σε σχολές της Θεσσαλονίκης.